Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΜΑΣ















Με μεγάλη λαμπρότητα εόρτασε το Νησί της Ιθάκης την προστάτιδά της και πολιούχο της, Παναγία Καθαριώτισσα. Κατά την διάρκεια των Ιερών ακολουθιών πλειάδα κλήρου και λαού κατέκλυσε την Ιερά Μονή των Καθαρών για να προσκυνήσει την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας μας.
Σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό το απόγευμα της παραμονής της εορτής, Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ.κ. Αντωνίου και συγχοροστατούντος του οικείου μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεοφίλου. Μετά την Ιερά ακολουθία του εσπερινού τελέσθηκε Ιερά Παράκληση προς την Παναγία. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε δυσαρχιερατική πανηγυρική Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Επισκόπου Σαλώνων κ.κ. Αντωνίου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεοφίλου. Στη συνέχεια επακολούθησε με τη συνοδεία του Ναυτικού σώματος, της Μπάντας του Δήμου και όλων των ευλαβών προσκυνητών η λιτανευτική πομπή της θαυματουργής εικόνος της Παναγίας της Καθαριωτίσσης πέριξ του χώρου της Ιεράς Μονής.
Κατά την ευγενή φιλοξενία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ.κ. Αντωνίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης πραγματοποιήθηκε πλήρης ξενάγηση από τον νέον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανό Μόσχο στους χώρους της Ιεράς Μονής, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου και στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ στο Περαχώρι Ιθάκης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Θεόφιλος και ο Επίσκοπος κ.κ. Αντώνιος έδωσαν τα θερμά τους συγχαρητήρια για την εκλογή του νέου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Καθαρών π. Σεβαστιανού Μόσχου. Τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο συνόδευε εξ Αθηνών ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Αϊβαλιώτης εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Γκύζη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου