Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Μήνυμα Σεβ. Μητρ. Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου για την έναρξη μαθημάτων στα Δημοτικά Σχολεία σχολικού έτους 2012-2013


ο MHΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΛΕΥΚΑΔΟΣ &ΙΘΑΚΗΣ
ΘΕΟΦΙΛΟΣ


Αρ. Πρωτ.: 1065


ΜΗΝΥΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 201- 2013
 








Αγαπητά μου παιδιά,
Χαίρομαι πολύ που επικοινωνώ μαζί μ’ εσάς, με τους αγαπητούς σας γονείς και τους εκλεκτούς δασκάλους σας, για να σας ευχηθώ σαν πατέρας σας πνευματικός από τα βάθη της καρδιάς μου να είναι καλή και ευλογημένη από το Θεό η νέα σχολική χρονιά που από σήμερα αρχίζει!

«Ήταν μια φορά κι ένα καιρό –μας λέει μια διδακτική ιστορία - ένα παιδί που θύµωνε µε το παραµικρό και είχε πολύ κακούς τρόπους. Ο πατέρας του, του έδωσε ένα σακούλι µε καρφιά και του είπε ότι κάθε φορά που θα φέρεται άσχηµα θα πρέπει να καρφώνει ένα καρφί στο φράχτη.
 Την πρώτη µέρα το παιδί κάρφωσε δεκαέξι καρφιά. Όµως, καθώς περνούσαν οι εβδοµάδες, όλο και κατάφερνε να διορθώνει τη συµπεριφορά του και τα καρφιά στο φράχτη ολοένα λιγόστευαν. Είχε καταλάβει ότι του ήταν προτιµότερο να συγκρατεί τον εαυτό του από το κακό παρά να τρέχει να καρφώνει τα καρφιά στο φράχτη.
Τελικά, έφτασε η µέρα που το παιδί δεν έχασε καθόλου την ψυχραιµία του. Το είπε λοιπόν στον πατέρα του κι εκείνος του ζήτησε να ξεκαρφώνει τώρα από ένα καρφί για κάθε µέρα που δεν θα ξεσπούσε σε οργή. Οι µέρες πέρασαν και ο νεαρός τελικά είπε στον πατέρα του ότι είχε βγάλει όλες τις πρόκες.
Τότε ο πατέρας πήρε το γιο του απ’ το χέρι και τον πήγε κοντά στο φράχτη κι εκεί του είπε:
-         Πολύ καλά τα κατάφερες, γιε µου! Κοίταξε όµως τις τρύπες στο φράχτη. Ποτέ πια ο φράχτης µας δεν θα είναι όπως πριν... Όταν είσαι θυµωµένος και λες άσχημα λόγια, όταν κάνεις το κακό γενικά, μένουν πληγές και στη δική σου ψυχή και στις ψυχές των ανθρώπων γύρω σου!»

Μην παραλείψετε, αγαπητά μου παιδιά, την ίδια ώρα που θα μελετάτε προσεκτικά και τακτικά για το σχολείο σας, να αγωνίζεστε για να βελτιώνετε τον χαρακτήρα σας, να γίνεστε πιο ώριμοι, πιο σωστοί, πιο άγιοι! Από το δικό σας φράχτη, όχι απλά να βγάλετε όλα τα καρφιά –κάθε κακή συνήθεια που μπορεί να πληγώνει εσάς και τους γύρω σας- αλλά και να μην χρειαστεί ποτέ να καρφώσετε πάνω του κανένα! Να μην αφήσουν στις παιδικές σας ψυχές σας τα σημάδια τους το κακό και η αμαρτία!
Βρείτε ακόμη χρόνο για το παιχνίδι, αυτό που διακρίνει την ηλικία σας και σας δίνει ζωή, αλλά και για να συμμετέχετε στις «Παιδικές Συντροφιές» που ξεκινούν από τις 7 Οκτωβρίου στις Ενορίες της Ι. Μητροπόλεώς μας. Θα χαρούμε πολύ να σας συναντήσουμε και εκεί μαζί με τους φίλους σας!
Ευλογημένη να είναι, λοιπόν, και η νέα σας σχολική χρονιά!
Λευκάδα, 11 Σεπτεμβρίου 2012
Με πατρικές ευχές
Ο Μητροπολίτης και πνευματικός σας πατέρας


† Ο Λευκάδος και Ιθάκης  Θ ε ό φ ι λ ο ς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου